Gupi i Himares

Ky eshte Grupi i Himares, ai grup polifonik qe pasoi grupin e famshem te Ne├žo Muko Himariotit ne vitet ’30-te. Ky eshte Grupi i Himares i viteve ’50-’60-te me korife Llambro Gjomemo. I pari ulurnga e djathta ne fotografi, eshte marresi i famshem Dhimiter Varfi. Dhjete vjet me vone ne Polifonine Shqiptare u shfaq Grupi i Pilurit, dhe pak me vone Grupi i Vajzave te Dhermiut. Nuk gjen nje vend tjeter te Atdheut tone si Himara, ku te kete nje histori kulturore dhe etno-folklorike si kjo e himarioteve ne njeqind e kusur vitet e fundit…..!