Lefter Cipa

Princi i kenges labe

Ndër librat e autorit janë : “Bejkë e bardhë”, “Bilbilat e vendit tim”, “Shqipëri moj ballëhapur”, ” Këngët e Ruzanës”, “Dheun tim përsipër mbaj”, “Për Kosovën prapë do të ngrihem”, “Kënga që tret lotin”, “Këngët e Akroqeranit”.

Ai është burimi ku ushqehen shumica e këngëtarëve dhe kompozitorëve të sotëm modernë shqiptarë dhe ku shumica e këngëtarëve kanë preferuar që në repertorin e tyre të kenë të kryerenditur poezitë dhe lirikat befasuese të këtij autori

Bejke e Bardhë (1973);

Shqipëri moj ballëhapur (1976);

Bilbilat e vendit tim (1981),

Dheun tim përsipër marr (1989);

Polifonia dhe vjershërimi i polifonisë (1994);

Bilbili që këndon vetëm (1999);

Për Kosovën prapë do ngrihem (1999);

Tre vëllime në vitet 1993-94-95

Kënga që tret lotin

Këngët e Akrokeraunit

Këngët e Ruzharës